Anton Vrede

15 - 29 apr 2017

In de paasmaand zal Anton Vrede te gast zijn, om zijn  beeldengroep Petsounds te tonen in een solotentoonstelling bij Bob Smit gallery. Aan de achterzijde zal de showcase van Field of Dreams op de Helene Swarthtraat 19a, een solotentoonstelling tonen van Adriënne Rombout met de Tuin van Bezieling. Deze korte solotentoonstellingen zijn beide te bezichtigen vanaf zaterdag 15 april t/m zaterdag 29 april. U bent van harte welkom op de officiële openingen op zaterdag 15 april vanaf 15.00 uur. Om 15:00 zal NO ROOTS STUDIO een openingsdans presenteren. 

Anthony (Anton) Vrede (Willemstad, 1953) is een Nederlands kunstenaar, die werkt in een expressionistische, figuratieve, soms abstraherende stijl. In zijn werk spelen dierfiguren veelal een hoofdrol, waarbij de verschillende figuren hun eigen betekenis hebben. In zijn schilderijen en grafiek vertrouwt hij met vlotte penseelstreken een naïeve sprookjesachtige wereld aan het doek of papier toe.

De beeldengroep Petsounds is ontstaan vanuit het tekenen. Al tekenend en schilderend kwam het moment niet geheel onverwacht dat een driedimensionale aanpak het vervolg zou zijn.

Adrënne Rombout, (1978, Delft.) In de tuin van bezieling wordt de toeschouwer deelnemer. De zintuigen worden aangescherpt. Je neemt de werkelijkheid vanuit meerdere perspectieven waar. Je wandelt langs een hangende installatie met figuren van diverse geneeskrachtige kruiden. Door de belichting en het materiaal reflecteert er op de ontvangende vlakken een kleurrijke bewegende compositie. De installatie bestaat niet alleen uit reflecties, ze nodigt uit tot reflectie.

Op zaterdag 29 april vindt de finnisage plaats, van 15:00 – 17:00 uur, waarbij onze gastkunstenaar Anton Vrede ofwel professor zonnebloem met Eddy Geerts de solotentoonstelling zullen af te sluiten, met een combinatie van wereldmuziek en jazz.