Hans Rikken

7 mei - 12 jun 2016

 

Van 7 mei tot 12 juni is in Bob Smit gallery de tentoonstelling ‘Animal Laborans’ te zien, een solo tentoonstelling van Hans Rikken.
De tentoonstelling bestaat uit een selectie tekening en schilderijen. Rikken is gefascineerd door de veranderingen in de samenleving in de afgelopen zestig jaar. Meer specifiek nog gaat het werk over de consequenties van deze veranderingen en de plaats van de kunst daarin. Dit laat hij onder andere zien in een van zijn meest recente werken, het bijna vijf meter lange vierluik ‘Deliberative Democracy’.

“In de tooi ligt de illusie, de waarneming van de basisregel dat de wereld theorie is, dat ze nooit met haar realiteit samenvalt. Als de hand optekent wat de geest heeft bedacht kan een landschap ontstaan, maar het onvergetelijke gebeurt wanneer het geluk toeslaat en het oog in de massa’s van kleuren en verf een landschap ontwaart waarvan de geest nog nooit gedroomd heeft. Dan heeft de schilder
voor een moment de wereld naar zich toe getrokken.”
- Kees Vollemans

U bent van harte uitgenodigd voor de officiƫle opening op zaterdag 7 mei vanaf 17.00 uur. Tevens is er een feestelijke afsluiting op 12 juni om 15.00 uur met een lezing door Wim Nijenhuis.