Ton van Os

3 - 23 dec 2016

Voor deze feestelijk decembermaand is er een kleine selectie gemaakt van de oeuvre van Ton van Os. Deze korte solotentoonstelling kunt u bezichtigen vanaf zaterdag 3 december t/m vrijdag 23 december. U bent van harte welkom op de officiële opening op zaterdag 3 december vanaf 15.00 uur. 

De Rotterdamse kunstenaar Ton van Os (1941) brengt met zijn werk een ode aan de muziek en de literaire werken van de Amerikaanse componist Morton Feldman (1926 –1987). Feldman liet zich inspireren door het expressionisme en beeldende kunstenaars als Rothko, Mondriaan en de Kooning. Zijn focus lag bij de muziek zonder de noodzaak iets te willen verbeelden met muziek.

Waar Feldman beeldende kunst omzet in muziek, zet Ton van Os Feldmans muziekstukken weer om in beeldende kunst. De abstracte vorm die weergegeven wordt in de schilderijen, geeft een gevoel van oneindigheid met een soms onvoorspelbare herhaling. Van Os verbeeldt niets met zijn schilderijen maar creëert een gevoel. Het werk van Ton van Os bevind zich in een schemergebied, waarin het niet duidelijk is of iets ontstaat of er iets verdwijnt.