AGRI - CULTURE "STEFAN GROSS"

29 aug - 27 sep 2015

Agri-Culture
29 augustus 2015 t/m 27 september 2015

Galerie: Het Bouwhuis (Deventer & Lettele)

AGRI-CULTURE is een statement over de schoonheid enerzijds en de niet aflatende zucht naar meer anderzijds. Stefan Gross is een ware meester in het verbeelden van deze tweespalt. De intensiteit van zijn materiaal- en kleurgebruik, het toepassen van reeks en serie (als keurslijf bijna) opgevoerd voor een element dat wij kennen als gewas… Kunstkijkers en argeloze kijkers reageren sterk op zijn werk: in positieve zin en zelfs hebberig en met de geur van jong gewas en vochtige grond in de neus; met het verlangen naar ‘vers van het land’, of en dat hopen wij uiteraard, met verlangen naar een eerlijk product binnen de menselijke schaal verbouwd en met de behoefte te kijken met die zo noodzakelijke open en onbevooroordeelde blik naar de beeldende kunst. 

AGRI-CULTURE is een buitengewone tentoonstelling op een buitengewone locatie. Wat een engagement wordt getoond in het Bouwhuis door Stefan Gross. En ja; welke idioten wensen actuele beeldende kunst in een agriculturele setting te presenteren. 

Deze solo-tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met Bob Smit Gallery (Rotterdam)

AGRI-CULTURE opent op zaterdag 29 augustus, 17.00 uur, in de breedte van onze onderneming: in de galerie en in het gebouw waar de groenten worden verkocht; met een maaltijd bereid door Meier Boersma (‘Vriend van Bavink’, Amsterdam) van onze producten; met live muziek van het Deventer Songwriters Gilde.

Beeldend kunstenaar Stefan Gross en galeriehouder Bob Smit zijn aanwezig. En u/jullie worden van harte uitgenodigd om bij dit bijzondere evenement aanwezig te zijn.

Tevens toont het Bouwhuis van 29 augustus t/m 27 september 2015 nieuwe ‘Salats’ van Stefan Gross in haar Galerie het Bouwhuis te Deventer-stad.

Klik hier voor de website van Het Bouwhuis.